Rod Polde Eberl - Jamski > Novičke

NovičkeZimovanje 2016

SNEG! nas je člane rodu Polde Eberl – Jamski prijetno presenetil, ko smo prispeli na kraj našega letošnjega zimovanja prvi dan zimskih počitnic. Zimovali smo v koči na Gorah pri Hrastniku, kjer smo imeli neverjeten razgled nad dolino Save. Imeli smo veliko srečo, saj smo mislili, da nam vreme letos ne bo usojeno in se bomo prej spuščali po travi kot po snegu. Ker smo sneg želeli čim bolj izkoristiti, smo se sankali že prvo popoldne. Sankanje se je sicer kmalu spreobrnilo v snežno vojno, ko smo se tako vodniki kot tudi udeleženci zabavali v obmetavanju s kepami.


Tematski okvir našega zimovanja so bile Vojne Zvezd. Gozdne šole in popoldanski programi so potekali v duhu galaksije daleč, daleč stran. Ustvarjali smo lastne maske iz papirmašeja, na katere smo naslikali junake iz filmov, naredili pa smo si tudi lastne lightsaberje, s katerimi so se naši mali jediji borili proti temni strani sile. Gledali smo animirani film Vojna Klonov, medtem ko so zunaj iz neba padale snežinke. Drugače pa smo največ časa preživeli na snegu, kje pa drugje. Družbo nam je delal tudi kuža, ki nas je zabaval s svojimi vragolijami.
Po štirih dneh smo zapustili snežni raj in odšli domov žalostni, saj v dolini ni bilo snega. Upamo, da se bomo imeli naslednje leto tako dobro kot letos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primož Pungartnik - Pingo

<< nazaj na osnovno stran