Rod Polde Eberl - Jamski > Taborništvo

Taborništvo
Pri tabornikih se naučiš novih spretnosti, preživetja v naravi, spoznavaš nove ljudi ali pa se družiš s svojimi prijatelji. Vsako poletje se gre na tabor, med zimskimi počitnicami pa na zimovanje. Čez celo leto se srečujemo v manjših skupinah, vodih (okoli osem otrok in vodnik), ki se srečujemo enkrat na teden.

Naš rod spada med manjše rodove, drugače pa je v Sloveniji zelo veliko rodov. Taborniki hodimo tudi na razna taborniška tekmovanja, zlete, opravljamo razna humanitarna dela ...

Rod je sestavljen iz tabornikov. Najmlajši, murni, so stari do 5 let in imajo rumene rutice. Malo starejši, medvedki in čebelice (MČ), so stari od šest pa do enajst let (oni imajo rdeče rutice z rumenimi robovi). Potem pridejo na vrsto gozdovniki in gozdovnice (GG), ki so stari od dvanajst pa do petnajst let, imajo zelene rutice z rumenimi robovi, popotniki in popotnice (PP), so stari od petnajst pa do dvajset let in imajo svetlo modre rutice z rumeno obrobo. Raziskovalci in raziskovalke (RR) pa so stari od 21 do 27 let in imajo oranžne rutice z rumeno obrobo. Zadnji so grče, ki so stari od 28 let naprej in nosijo vijolične rutice. Ni važno koliko si star, važno je da si tabornik!